Zoek
Sluit dit zoekvak.
Over ons

Duurzaamheid

Benito over duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen

MVO is een reis

Bij Benito streven we ernaar om onze impact op het milieu te minimaliseren en een positieve bijdrage te leveren aan de wereld. Vanuit een maatschappelijk bewustzijn en goede afspraken met alle ketens in onze branche, nemen we onze verantwoordelijkheden. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is een reis, geen bestemming, want we blijven oog houden voor de manier waarop wij dit op een duurzame manier kunnen integreren in onze relatiegeschenken en promotionele producten. We vinden onszelf nog niet perfect en worden elke keer weer een beetje beter.

Kwaliteit
De focus van Benito is gericht op de kwaliteit van de producten. De kwaliteit is immers van invloed op de levensduur en is dus mede bepalend voor de duurzaamheid ervan. Waar mogelijk bieden we onze klanten milieubewuste alternatieven. We letten bijvoorbeeld op de herkomst van materialen en stimuleren het gebruiken van gerecyclede grondstoffen en grondstoffen van natuurlijke oorsprong.

Eco-vriendelijke productkeuzes
We bieden een groeiend assortiment aan duurzame producten. Denk hierbij aan gerecyclede en recyclebare materialen, biologisch afbreekbare items en producten die langdurig hergebruikt kunnen worden. Daarnaast kent ons assortiment een groeiend aantal eco-artikelen en producten die een bijdrage leveren aan energiebesparing, milieu en duurzaamheid. We stimuleren onze klanten om milieuvriendelijkere opties te overwegen als een manier om hun eigen groene voetafdruk te verkleinen.

Internationale ESG-normen
Bedrijven met wie wij samenwerken, worden aangespoord en verplicht om aan de internationale ESG-normen te voldoen. ESG staat voor Environmental, Social, and Governance. De maatschappelijk verantwoorde manier waarop onze fabrieken werken, worden gecontroleerd aan de hand van testrapporten. Steeds meer van onze leveranciers zien de noodzaak hiervan in. Een enkeling laat het nog afweten; hen sporen we aan. Want voor leveranciers die hier niet volledig transparant in zijn, zoeken we alternatieven.

Transport
Ook het transport maakt deel uit van de CO2-footprint. Om die reden vindt er momenteel een omslag plaats in de herkomst van onze artikelen. Steeds vaker halen we de productie naar Europa. Daardoor zijn er minder transportkilometers nodig. Om de uitstoot per artikel verder te beperken, kiezen we waar mogelijk voor zo efficiënt mogelijk ingepakte zendingen, waardoor we ons verzendvolume zo klein mogelijk houden.

Sociale rechtvaardigheid en ethisch ondernemerschap
Benito verlangt van zijn leveranciers dat zij zich aantoonbaar bewust zijn van hun verantwoordelijkheden op het gebied van sociale rechtvaardigheid en ethisch ondernemerschap. Kinderarbeid wijzen wij af. Wij stellen bovendien goede arbeidsomstandigheden als voorwaarde. Dus een marktconforme beloning en een gezond binnenklimaat met daglicht.

Duurzame relaties

Benito streeft naar duurzame relaties. Zowel met klanten als met leveranciers. Daardoor komen we met elkaar sneller tot de juiste uitvoering. Dat betekent: minder trial and error en dus minder fouten en minder verspilling. Bovendien hebben we voor onze afnemers informatie en rapporten beschikbaar van nagenoeg alle promotionele producten die wij aanbieden. Vraag er gerust naar.

Benito bedrijfsruimte
De Benito bedrijfsruimte voldoet aan alle gangbare eisen die worden gesteld aan energiebesparing en duurzaamheid. Deze is onder andere voorzien van ledverlichting en energiebesparende isolatie.

Vragen of suggesties
Heeft u vragen of suggesties over hoe we onze duurzaamheidsinspanningen kunnen verbeteren? Laat het ons weten en neem contact op met Benito. Uw feedback is essentieel voor onze bijdrage aan een duurzamere toekomst.

Wil jij indruk maken op jouw doelgroep?

Wij helpen jou bij het bedenken van hét promotionele artikel waarmee jij jouw doelgroep, medewerker of relatie echt raakt.

Laatste cases

Onze overige diensten

Eigenlijk ligt aan alle diensten en producten van Benito een creatief concept ten grondslag. Altijd met een doel én een gedachte achter het product. Weet jij nog niet waar je naar op zoek bent? Wij helpen je er graag bij. Wij verrassen jou en jij je doelgroep.

Offerte overzicht
Je offerte overzicht is leeg

Het lijkt erop dat je nog geen keuze hebt gemaakt.